Updateltem az adatlapot, a megvalósultakat tükrözi már.
Pár sort megérdemel a padlófűtés részletezése, ez mindig érdekes
Háló, nappali, konyhában tömör bambusz burkolat van, alatta eletromos padlófűtés. Sokáig nem gondolkodtam hogy legyen-e padlófűtés a hálóban. Úgy gondoltam hogy olyan alacsony padló hőmérséklettel ki lehet fűteni majd a házat, hogy hogy nem lesz belőle gond.
Jelen pillanatban a hálóban csak padlófűtés van, a max padló hőmérséklet 25fok. Efölött lekapcsol, és vár. Ez valójában a beton magnak a hőmérséklete, nem pedig a felületi hőmérséklet. A felület még kb. 1 fokkal kevesebb. A szoba 21.5 fokos célhőmérséklete sima ügy +2, 3 fok környékén. Hidegebbet még nem igazán láttunk. Ez a 23-24 fokos hőmérséklet már nem hideg a lábnak mezítláb sem. 21, 22 már az. A fa alatt Sika T50 ragasztó van, alatta pedig Murexin objekt plus aljzatkiegyenlítő. Mindkettő profi cucc, cserébe áruk is van..
Nem bízhattuk a véletlenre, mert a fa hosszában van fektetve a nappali-konyhában, 11m -en tud mozogni, ráadásul az egyik vége a kályha előtt van. A kemény fa és a telibe ragasztás miatt nem érzékelem hogy lassabb lenne / veszteséges lenne. Mivel tömör kemény fa, a hőt is vezeti..
A gyerekszoba nem sikerült ilyen jól, ott nincs aljzatkiegyenlítő, iszappapír van, és laminált padló. Bár van +1 nagy ablak is, de a kifűtés nem megy olyan könnyen mint a hálóban. Egyrészt a nagy ablak, másrészt a rosszabb hőátadás az oka szerintem.
Szőnyeg, padlón fekvő szivacs, láb nélküli ágy nem az igazi, ki kell hogy tudjon szellőzőzön a padló. Legalább egy 2-3 centi muszáj. Enélkül csak melegszik a padló és melegszik. Ez az egyetlen hátrány, de ezt túl lehet élni.
Ma sem csinálnám másképp a hálót / nappali konyhát.
A dolgozóban még nincs burkolat, de elő van készítve telibe ragasztott fához. Viszont itt lehet hogy kipróbálom milyen az, ha egy sima felületre megy az iszappapír és rá a laminált.
Kaindl valamit választott az asszony és elképesztő mennyire strapabíró.. Ha aljzatkiegyenlítővel sem jön be, akkor megy a levesbe..
- - - Updated - - -
Hétvégén sikerült a lépcsőház tetjét leszigetelni. 25centi üveggyapotot kapott. Isover Uniroll Plus (036) -os anyaggal. Elsőre meglepődtem milyen egyszerű a dolog.. Nejlon lehúz, máris kigördül az 1.2m * 5m -es roll.. Vágni is egyszerű, majd amikor végeztem elkezdett égni, viszketni az arcom.. Nem értettem mi a helyzet, majd rájöttem hogy az üveggyapot az oka... Szerencsére csak ~15nm-et terítettem le, de nem egy kellemes dolog így utólag visszagondolva. Azonnal zuhany, hajmosás..
Szóval az üveggyapot fasza, de inkább kerülendő szerintem![]()
Könyvjelzők