-
A Drexel und Weiss x2-A9 kompaktgépe, ami a fűtést, használati melegvizet és a légcserét biztosítja
- - - Updated - - -
A homlokzati hőszigetelés N+F nélküli 24 cm vastag Bachl PIR táblával történt. Üvegfátyol kasírozású Bachl PIR MV, tompa élképzéssel.
-
Komoly. Fűtés milyen fűtés? Hőszivattyús?
Köszi, üvegfátyolosat simán lehet ragasztani/vakolni?
-
[QUOTE=Zimi;21400]Komoly. Fűtés milyen fűtés? Hőszivattyús?
Köszi, üvegfátyolosat simán lehet ragasztani/vakolni?[/
A gépben egy mini hőszivattyú van, ami a kültéri levegőből, vagy a kidobandó levegő hűtésével gyűjt energiát.
A PIR tábla ragasztóhabban gond nélkül felragasztható. A hálózás előtt kellett egy EPS réteget is ragasztani. Habbal.
Utána már a szokásos felületképzés.
-
Tulajdonképpen a kompakt gép egy olyan hőszivattyű, ahol a kültéri és beltéri egységek is egy 'dobozban' lettek integrálva, ehhez a szellőztetés és a használati melegvíz készítés moduljai is ebbe vannak telepítve. Ki van egészítve elektromos fűtőbetéttel is, ha gond lenne, vagy szélsőséges az időjárás.
-
Szépen növekednek a csőkígyók és dobozok!
- - - Updated - - -

-
Azt hiszem a lépésállóval kell majd sakkozni

egy kicsit........
-
Nálunk is volt pár ilyen hely. :/
Ezek főként vízcsövek, vagy mennyezetfűtés?
-
Ez a Drexek kompakt gép biztos egy mestermű, kíváncsi leszek a gyakorlati tapasztalatokra.
-
A vastagabbak a vízvezetékek. A vékonyabban a mennyezetfűtés elemei. A sötétebb sárga a villany Symalen csövei. A kék a porszívó.
- - - Updated - - -
Én is kíváncsi vagyok.
Sok minden szól a külön rendszerek mellett is, de ennek a megoldásnak is megvannak az előnyei szerintem. Nálam nagyon alacsony a számított hőigény ezért jó alternatívának tűnik. Viszont valami fűtést a fázósabbaknak kell beépíteni. Ami nekem szimpatikus, hogy okos otthon rendszer, hálózat nélkül is együttműködik és optimalizál a gépészet.
Szerintem ahogy több építészeti, úgy több gépészeti koncepció is jó lehet AE vagy passzívházaknál, a kettő megoldásnak kell harmonizálnia.
Fórum szabályok
- Nem nyithatsz új témákat.
- Nem válaszolhatsz hozzászólásokra.
- Nem csatolhatsz függelékeket.
- Nem módosíthatod a hozzászólásaidat.
-
Fórum szabályok
Könyvjelzők