Ti hogy oldottatok meg a beltéri ajtókon a szellozest? Mekkora rést hagytatok rajtuk?
Ti hogy oldottatok meg a beltéri ajtókon a szellozest? Mekkora rést hagytatok rajtuk?
Nálam kétféle Cpl ajtó is van, egyikhez sem járt küszöb.![]()
Valahol olvastam, hogy kb 2cm-es rés kell a levegő normál aramlasahoz, de ennyi már csúnyán nézne ki szerintem, ezért kérdeztem a valóságban mekkora vált be. Tehát 10-12 mm és működik.
A gépészeti műszaki leírásunk szerint: "Nem lesznek légtömören záródó ajtók beépítve az egyes helyiségek között. Az ajtók alatt
minimum 1,5cm-es rést kell biztosítani a megfelelő átszellőztetés érdekében." (165-165 m3/h befújás-elszívás mellett)
De a falba is lehet beépíteni hangcsillapítással készült szellőző réseket. Nálad még ez is szóba jöhet.
Így van, mi Lindab OLC vagy OLR hangszigetelt fali nyomáskiegyenlítő elemet használunk.
De egy átlagos szobába elég az 1-1,5cm rés is az ajtó alatt, ahol csak frisslevegő befújás van.
Nyomáskiegyenlítőt oda rakunk, ahol a fűtés légcsatornázható klímával van megoldva és befújunk egy szobába mondjuk 100m3-t óránként (független a szellőztetéstől).
Nálunk 0,8 -1cm a rés az ajtók alatt. Gépész azt mondta elég, meg valahol én is így olvastam.
Megjött apuci játéka Weeber szaktársnak köszönhetően!
![]()
Ez így hiányos. Ha flexi cső, anemosztát, hangcsillapító, szellőztetőgép avagy hőszivattyú is kell szólj nyugodtan.![]()
Wowwww, már itt tartasz? MIndjárt költözés![]()
Könyvjelzők